Laurențiu Stan – „George Bozieru, un arbitru mincinos!”

vin, 26 noiembrie 2021

Și lăudăros, și prost crescut, un fluieraș care nu respectă regulamentele! Am avut meci la AS Voința 2018 Crevedia cu echipa U13, de la Școala de Fotbal Eugen Nae din Periș. Am fost surprins când în teren a intrat un arbitru echipat corect și o altă persoană îmbrăcată în trening (foto), cu o geacă lungă. Am aflat că este cel de-al doilea arbitru și mi s-a părut incorect să vină îmbrăcat așa. I-am și reproșat asta, dar el a motivat că lui îi este frig – dar cum toți ceilalți copii puteau să joace în șorturi și tricouri, așa putea și el să îndure temperatura de afară.

De la acest reproș a-nceput totul – pe tot parcursul jocului, ori de câte ori trecea pe lângă mine îmi spunea că el este și antrenor la copii și îmi dădea lecții, era un îngâmfat care se certa cu mine. Mai grav este faptul că le vorbea aiurea și copiilor mei, le spunea că sunt grași, lucru confirmat chiar de micii fotbaliști. Este adevărat că am strigat la el de câteva ori, cand fluiera invers, dar niciodată nu l-am înjurat.

La finalul jocului, am fost la vestiarul lor, să-mi iau carnetele de joc, și cu ocazia asta le-am cerut scuze ambilor, că am avut și eu momente când am mai strigat la nervi, în timpul meciului. Niciunul dintre cei doi nu m-a anunțat că va face raport să mă incrimineze de ceva, ne-am despărțit amiabil. Ulterior am aflat că arbitrul George Bozeriu, cel căruia i-am reproșat că este îmbrăcat neadecvat pentru a conduce un meci de fotbal, fie el și de copii, mi-a făcut raport, acuzându-mă, citez ”Antrenorul echipei oaspete Stan Laurențiu a profarat injurii și amenițări brigăzii de arbitrii amenințând și înjurând și la final când a venit să își ia carnetele susnumitul bruscându-l pe Bozieru George unul dintre arbitrii partidei”, scuzati greșelile gramaticale și exprimarea greoaie, dar așa este consemnat în Raport, care este semnat, atenție, doar de acest Bozieru George Samuel.

Consider că Raportul este total mincinos (foto jos), fapt care a și fost demonstrat – știindu-mă nevinovat, am sunat la câțiva oficiali ai Asociației de Fotbal Ilfov, ca să mă lămurească cum este cu suspendarea primită, de ce Comisia de Disciplină nu mi-a cerut și mie un punct de vedere, ba mai mult, nici măcar chiar colegul său de arbitraj, Iulian Creangă, n-a semnat Raportul, nefiind de acord cu acuzele ce mi s-au adus acolo. Am vorbit cu domnul Stănescu, șeful arbitrilor din Ilfov, care a cerut un punct de vedere celui de-al doilea arbitru, Iulian Creangă – acesta a confirmat faptul că nu este adevărat ce s-a scris în Raport, că nu am bruscat pe nimeni și nici nu i-am înjurat pe vreunul dintre ei. Am luat legătura și cu secretarul general al AJF Ilfov, domnul Daniel Blagoe, căruia i-am relatat faptele, cât și domnul Nicolae Sînge, cel care se ocupă de competițiile juniorilor, cu toții mi-au dat dreptate.

Am și eu 15 ani de antrenorat, dar n-am întâlnit un astfel de arbitru în viața mea! Da, i-am reproșat că nu este îmbrăcat corespunzător, dar de aici nu trebuia să se ajungă la astfel de minciuni gogonate împotriva mea. Arbitrul Bozieru ne-a sfidat pe toți, și pe mine, și pe copiii mei, ne-a umilit fără motiv, dar eu sper ca cei de la Asociație să ia măsurile ce se impun!

Laurențiu Stan,
Antrenor Școala de Fotbal Eugen Nae, Periș

1 comentariu la "Laurențiu Stan – „George Bozieru, un arbitru mincinos!”"
  1. Ion spune:

    ne ai povestit ca la copii mici vorbe eronate fara dovezi