ARD Snagov a pierdut la limită, în primul Tur al Cupei României!

joi, 07 iulie 2022

După ce a câștigat finala județului Ilfov a Cupei României, la masa verde, aș spune, pentru că așa a ”tras sforile” Asociația Județeană de Fotbal Ilfov (și o să vă explic imediat la ce m-am referit), ARD Snagov a intrat în primul tur al Cupei, în noul format, unde a dat piept cu un adversar puternic, din județul vecin al Ilfovului, Dunărea Giurgiu.

Deși au marcat primii, prin Petrache , elevii lui Răzvan Ardeleanu s-au stins, dacă putem spune așa, amețiți, poate, și de marcarea primului gol, ce le-a creat, aș zice, un aer de superioritate. Dar gazdele au trecut peste șocul de început și au luat meciul pe cont propriu, marcând nu mai puțin de patru goluri, în primele 45 de minute – scorul primei reprize, 4-1 pentru Dunărea!

Și când toată lumea se aștepta ca festivalul golurilor celor de la Dunăre să continue, teamul oaspete a ieșit de la cabine mult mai motivat, mai inventiv, fapt ce a schimbat total cursul reprizei a doua. S-a jucat pe contre, puștii lui Ardeleanu fiind mai rapizi pe contraatac – în minutul 70, Manea a făcut 2 – 4, iar câteva minute mai târziu a fost rândul lui Raul să aducă cel de-al treilea gol.

Se spune că în pauza dintre cele două părți ale jocului, antrenorul a avut un speach motivant, cu elevii săi, această discuție aducându-i pe snagoveni în postura de favoriți. Din păcate, după cele două goluri care au pus mare presiune pe giurgiuveni, vine și ratarea monumentală a partidei, Vasile și Socol încurcându-se reciproc și ratând golul de 4 – 4. Am putea spune că formația ilfoveană n-a mai avut turația din campionat, pauza forțată, așteptând deciziile comisiilor AJF, scoțindu-i din formă. Iar pentru niște adolescenți de 17-18 ani, și lipsiți de experiență, ara firesc ca timpul cât au așteptat să joace finala Cupei le-a creat un disconfort, și psihic, dar și fizic. Fluierul final a consemnat victoria giurgiuvenilor, dar publicul, peste 500 de spectatori, a aplaudat la scena deschisa ambele echipe pentru spectacolul oferit.

Razvan Ardeleanu, ARD Snagov
”Am întâlnit o echipă foarte puternică și matură, care, din punctul meu de vedere, s-a exprimat la nivelul locurilor 1-4 al Ligii3. Am avut o replică bună, mai ales în repriza a doua, însă greșelile din primul mitan și golurile primite au apăsat cu greu asupra tabelei. După pauză am reușit să ne arătăm adevărata față și doar neșansa a făcut să obținem un rezultat bun la Giurgiu. Mai avem un joc, cu United Ploiești, pe care vrem să-l câștigăm, pentru a-ncheia cum se cuvine sezonul, unul cu muncă multă și plin de satisfacții”.

ARD Snagov
Dinu – Chiru, Petrache, Alexe, Popeacu – Manea, Vasile Iulian, Stefan Claudiu, Raul Ilie-Stan, Ghita
Au mai jucat – Ion Robert, Socol, Gradinaru Alex, Gradinaru George și Bucurescu
Rezerve neutilizate – Olariu, Bunea, Visu, Nistor

P.S. Și acum vă explic și ce-nseamnă, în viziunea mea, că AJF-ul Ilfovean a ”tras sforile” ca în ultimul act al Cupei României, faza Județului Ilfov, să nu există și o a doua finalistă, ca să se poată juca meciul – consider că Voința 2018 Crevedia a avut parte de o mare nedreptate, când a fost oprită să joace meciul decisiv – a fost lăsată să joace fazele premergătoare, în plus, i s-a intentat un litigiu artificial, care a ajuns și la Federația Română de Fotbal, for ce i-a dat drept de joc în finală, dar AJF-ul n-a ținut cont de decizia FRF și nu a lăsat Voința să intre în teren. Știm că Voința 2018 Crevedia a fost stopată și în barajul pentru promovarea în Liga 3, după ce a câștigat, en fanfare, Campionatul Ligii 4 de Ilfov, iar după toate acestea, echipa dâmbovițeană a intentat proces Asociației Județene de Fotbal Ilfov, considerându-se prejudiciată material, prin banii pe care i-a cheltuit în campionat și în cupă, fără să aibă finalitate, dar și moral, jucătorii fiind dezamăgiți de deciziile aberante la care au fost supuși, dorind să plece din acest campionat al ororilor! Dar pe această temă vom mai reveni!

Comments are closed.