Observatorii și arbitrii de la handbal o dau la pace și în sezonul viitor!

Dum, 03 iulie 2022

Cei care au votat pentru schimbare, la federația Română de Handbal, constată cu surprindere, sau nu, că primele și cele mai viguroase schimbări s-au petrecut la Comisia de Arbitrii – fluierașii, cum îmi place mie să-i numesc, vor primi baremul mărit de 4-5 ori mai mult, adică ceva bani serioși, nu glumă, pe care echipele vor trebui să-i scoată din buzunar.

Mă gândeam că noul președinte îi va testa în plus pe arbitri, îi va obliga să învețe mai asiduu, va trece la predare de lecții practice, la filmulețe de exemplificare, poate chiar să-i trimită în Franța, Germania, Danemarca, oriunde în Europa, să asiste la pregătirea și testarea confraților de pe Bătrânul Continent. Dar cum sângele apă nu se face, Costel Din îi fericește pe foștii lui colegi cu un teanc mai mare de bani, de parcă gestul i-ar face mai deștepți pe fluierașii noștri, și mai puțin lacomi, când este vorba de șperț!

Și încă ceva, pe site-ul FRHandbal se află două comunicări, și de la Observatori, și de la Arbitri, care vorbesc despre testarea acestora, pentru campionatul care urmează. Sunt aceleași date de desfășurare la ambele comisii, 05.08.2022 – 07.08.2022, evenimente ce vor avea loc la aceeași locație, CĂPRIOARA SPA&WELNESS RESORT 4, all inclusive, din Covasna.
Adică Federația îi adună pe toți la un loc, să le spună să fie corecți, să-i atenționeze că sancțiunile vor fi mai mari, dacă greșesc, pentru că și baremurile vor fi mai atractive, după care se face masă comună în fiecare seară, cu un șpriț mai dosit, cu sticle cadou (presupun), cu strângeri de mâini și pupături, pe fruntea șefilor, chiar și cu un pic de muzică, ceva mai în surdină.

Păi așa se făcea și pe vremea lui Dedu, de ce l-am mai schimbat? Nu o spun cu răutate, dar pot să-mi imaginez că așa se va întâmpla la Covasna, pentru că arbitrii și obesrvatorii se cunosc de ani buni și se vor bucura de întâlnirea organizată de FRH – și ca mine vor fi mulți, care vor vorbi pe la colțuri. Startul dumneavoastră, domnule președinte, în primul mandat, cel puțin în privința Comisiei de Arbitri, nu este unul din cele mai apreciate.

Același mod de lucru precar și incomplet se practică, în continuare, la Comisia de Disciplină, ai căror membri nu fac altceva decât să citească un Raport al cuplului de arbitri, care spune cum i-a înjurat un handbalist sau un antrenor, după care caută încadrarea în Regulament și dă-i cu sancțiunile, și pecuniare, și suspendare, și așa mai departe. Nu există o minimă cercetare, o documentare despre caz, nu se vorbește aproape niciodată cu vinovatul, cu antrenorul lui, nu se caută martori, pentru ca cercetarea să fie completă. Ei nu se întreabă de ce a ajuns handbalistul să fie recalcitrant? Câte greșeli a făcut fluierașul impotriva echipei sale? Cum s-a comportat judecătorul, când i-a atras atenția?

În sezoanele anterioare, Comisia de Disciplină a greșit de multe ori, chiar și în Cazul antrenorului Pera, dacă vă aduceți aminte, iar Instanțele de judecată au arătat că sancțiunile federale nu sunt conforme cu legile statului român. Regret, domnule președinte, că vă fac astfel de observații, dar știți că pe tema acestor amănunte am avut dispute cu fostul conducător Dedu.

2 de comentarii pentru "Observatorii și arbitrii de la handbal o dau la pace și în sezonul viitor!"
  1. Vasile Feier spune:

    Adevărat, baremuri umflate de 5 ori,ILEGAL !!!Aici era secretul redresări handbalului ? Prima măsură ,după schimbare ! RUȘINE !!!

  2. Vasile spune:

    RUȘINE DIN ! ACELAȘI ALUAT CA DEDU!!!