Șah… la Damă!

vin, 27 mai 2022

Cristina Neagu merită toate aprecierile din lume, mai ales că Federația Internațională a ales-o de patru ori ca fiind cea mai valoroasă handbalistă de pe mapamond. Sigur, putem să spunem că orice român se mândrește cu Cristina și cu toate trofeele câștigate de ea, în campionatul românesc, cât și în alte țări europene.

Românilor le-a plăcut Cristina, de la început, ea fiind o handbalistă introvertită, tot mereu concentrată, serioasă și puțină la vorbă. Îmi aduc aminte, că, draga de Cristina, a fost accidentată la umăr și toată țara se zbătea să caute un medic, care s-o facă bine. Și mă refer aici și la Ion Țiriac, și la președintele Federației de atunci, Cristian Gațu, care au dat bani grei, pentru ca handbalista să ajungă peste Ocean. Ba aș spune că și eu am pierdut câteva zile, pe la ușile unei firme de asigurări, pentru ca marea noastră handbalistă să-și primească banii, în urma accidentării. Acum pot să recunosc că, împreună cu Petrică Berbecaru, șeful Olthimului de atunci, am făcut unele artificii, pentru ca semnătura Cristinei să apară pe documentele de decont, chiar dacă ea era plecată în America.

Aș vrea să cred că a avut și ea cuvinte de mulțumire și pentru Țiriac, și pentru Gațu, pentru că în ceea ce mă privește… Dar nu mai conta, ea era Cristina Neagu!

Anii au trecut, valoarea Cristinei a devenit și mai mare, dar, ce păcat că există acest dar, și vedeta noastră a devenit cam ușoară la vorbe, chiar un pic nesuferită, dacă antrenorii și colegele nu o ascultă.

Scriu aceste rânduri pentru că trebuie să-i spun că se află în șah, sport la care Gheorghe Tadici se pricepe mult mai bine decât ea. Nu poate ea, sau uite că poate, să reproșeze unei echipe adverse cum joacă sau de ce joacă. Vorbim de meciul dintre Zalău și CSM București, în care gruparea de la Poalele Meseșului a făcut o demonstrație de handbal simplu și eficace.

O atenționez pe Cristina că românii sunt răbdători, chiar dacă mulți oameni, care n-au venituri suficiente să-și hrănească pe săturate membrii familiei, se miră de salariul tău fabulos, chiar exagerat, în raport cu venitul mediu pe economie, plătit din taxele și impozitele românilor.

Repet, ești în șah, de mai multă vreme (apropo de șah, tu ai cunoscut-o pe Corina Peptan, un geniu al șahului românesc, de o modestie rară, pe care directoarea clubului tău chiar a dat-o afară, la doar un an de la venirea ei în club?)! Valoarea ta din handbal nu-ți permite să vorbești vrute și nevrute, să n-ai acoperire la ceea ce spui. Și chiar dacă ai avea, noi te știm o fată educată, nu? Dacă vrei respect în continuare, respectă și tu cititorul, nu-l induce în eroare.

P.S. Să nu uiți niciodată, n-ai fi fost nimic, dacă n-ai fi avut colege de echipă la fel de valoroase ca tine, care să te pună în valoare – pentru că handbalul este sport de echipă!

Ionel Pană

2 de comentarii pentru "Șah… la Damă!"
  1. lert spune:

    Cu rapidul nu au facut un handbal asa eficace…

  2. Feier spune:

    Afost o jucătoare bună, dar cu un caracter INFECT !Nu a respectat antrenori și jucătoarele care au ajutat-o sa devină jucatoare de 20000 de euro din bani publici ai bucureștenilor,ac lesby Neagu …!