AJF Ilfov impune reglementări pe care nu le-a respectat nici în sezonul trecut!

sâm, 09 iulie 2022

Nici nu mai încap discuții, Asociația Județeană de Fotbal Ilfov a devenit cel mai neserios instrument fotbalist existent în subordinea Federației Române de Fotbal. Ba aș spune că deciziile AJF sunt luate de organisme interne ilegal constituite, iar ca o bomboană pe colivă, nici măcar hotărârile venite de la FRF n-au fost respectate, dar asta nu înseamnă că cineva din Forul Național s-ar fi sesizat cumva. S-au închis ochii, au tăcut tobele și iată-ne în fața unui fapt UNIC, în istoria fotbalului românesc: echipei campioane în sezonul regulat nu i se permite să joace în play off-ul de promovare în ligă superioară, iar în plus aceeași echipă care a ajuns până în finala Cupei României, faza județeană, nu este programată, în ciuda faptului că Federația Română i-a dat drept de joc, după analizarea unei contestații existente!

Plecând de la aceste fapte, putem spune orice despre AJF și despre cei care au decis așa ceva – dictatură, este primul cuvânt care îmi vine în minte, apoi rea-voință, impostură, înșelătorie, potlogărie, coțcărie, panglicărie, pungășie, dicționarul de sinonime fiind extrem de bogat în cuvinte care să-i descrie pe cei care au condus Asociația și au încălcat regulamentele.

Și situația persistă, pentru că, recent, pe site-ul AJF Ilfov au apărut câteva noi reglementări pe care echipele sunt obligate să le respecte, dacă-și doresc să joace în Liga 4. Sunt impuneri aberante, multe din ele cu adresare directă și extrem de delicate, care ar fi trebuit să intre, mai întâi, în dezbaterea cluburilor de fotbal din Ilfov. Nu știm cine a lucrat la aceste noi impuneri, ce persoane ”pricepute” au scos asemenea reguli aberante, dar știu că toate acestea ar fi trebuit, mai întâi, să fie discutate și aprobate în Adunarea Generală, forul superior cu putere de decizie. Asociația spune că regulile au fost aprobate de Comitetul Executiv Provizoriu, un comitet ilegal și incomplet, format din persoane suspendate de către Justiție, în vara anului trecut. Conform Statutului AJF, Comitetul Executiv trebuie să aibă în componență un președinte, un vicepreședinte, câte un reprezentant al Ligilor 4, 5, copii și juniori, Old Boys și președintele Comisiei Județene de Arbitri. Nu se dă numele celor care au fost prezenți la ședință, câți au votat pro, câți contra, nimic din toate acestea.

Nu vrem să dezbatem noile reguli, nu dăm soluții și idei nimănui, o să mă opresc doar la partea financiară, adică la datoriile cluburilor – s-a spus și înainte de play off-ul Ligii 4 că cine are datorii nu va fi programat la joc, dar n-a fost așa. Știm sigur că una din echipele din play off, Ciorogârla, Dragomirești, Glina și Brănești, figura cu datorii, chiar mai vechi de un sezon, dar regulamentul nu s-a mai aplicat. Și sunt convins că nici viitorul sezon nu va fi lipsit de o listă de datornici, chiar de la prima etapă, dar acel datornic este un oficial de rang înalt și este exonerat de prevedere.

Din păcate, am aflat că sunt echipe care n-ar mai vrea să continue în competițiile patronate de AJF Ilfov, pentru că în ultimul an au fost încălcate toate regulile și impunerile și din Statut, și ale Justiției Române, și ale Federației de Fotbal. Într-o astfel de asociație, oricând te poți aștepta la surprize neplăcute, la decizii neconforme, fapt ce ar dăuna moralului jucătorilor! Deocamdată nu mai am răspunsuri la zi, pe care mi le furniza secretarul general Daniel Blagoe – ieri nu mi-a răspuns la telefon, iar astăzi am primit mesaj că este plecat în străinătate. No comment…
Știre de ultimă ora – Mădălin Ioniță, președintele Clubului Voința 2018 Crevedia, a făcut o adresă către Asociația Județeană de Fotbal Ilfov, prin care a cerut motivele neprogramării echipei sale în Play off-ul pentru Liga 3, cât și în finala Cupei României. Se pare că secretarul Blagoe a aruncat pisica în curtea Comitetului Executiv, declarându-i lui Ioniță că el nu a votat așa ceva, făcându-l să înțeleagă că Cex-ul este direct răspunzător. Președintele Crevediei are nevoie de astfel de justificări, pentru că a demarat o acțiune în justiție și este nevoie de orice decizie oficială. Să vedem cine-și asumă…

1 comentariu la "AJF Ilfov impune reglementări pe care nu le-a respectat nici în sezonul trecut!"
 1. PanaRAMA spune:

  Bai mascariciule, zi cine nu și-a plătit datoriile, ai curaj ?
  Normal ca mu ai, ca ai mâncat mici și ai baut bere cu ei acum doua săptămâni !
  Gata ai terminat muniția, ai anunțat dezvăluiri bomba, nucleare, atomice ….o dai pe secretar acum 😂
  Sa vedem cine are Sange in instalație sa facă ce aberezi tu, sa renunțe la locul de liga a 4 a, obținut pe manevra, sa meargă in alt județ și sa o ia de la liga a 5 a ….
  Doar nu crede cineva ca in afara de Buhac, mai face vre-un președinte se AJF cadou locuri in liga a 4 a !